Algeriaan matkustavan hyvä tietää
Maahanpääsyvaatimukset
Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Algeriaan. Passin on oltava voimassa kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.
Turvallisuus
Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.
Terveys
Vakuutus
Kattava matkavakuutus on tarpeen. Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Vakuutuksessa tulisi olla myös peruutusturva. Vakuutusehdot ja vakuutuksen voimassaolo on syytä selvittää ennen matkaa.
Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä, sikotauti, tuhka- ja vihurirokko). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia. Malarian estolääkitystä suositellaan joillakin alueilla. Todistus keltakuumerokotuksesta vaaditaan kaikilta matkailijoilta, jotka saapuvat maista, joissa keltakuumetta esiintyy. Vaatimus koskee myös yli 12 tunnin välilaskua ko. maissa. Todistus voidaan vaatia myös maasta poistuvilta matkailijoilta. Riskinarvion perusteella voi harkita rokotesuojaa lavantauti, meningokokki ja kausi-influenssa. Lisäksi on tärkeää suojautua hyttysiltä. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi
Sähkö ja pistorasia-standardit
Sähkövirta on 230 V. Suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan adapteri.
Ruoka ja Juoma
Algerialainen keittiö kuuluu ns. Pohjoisafrikkalaiseen ruokakulttuuriin. Pohjois- Afrikan keittiöt ovat saaneet vaikutteita vuosituhansien aikana sekä Välimeren että lähi- idän ruokakulttuureista. Algeriassa ateriat perustuvat usein lampaan ja naudanlihan käyttöön. Leivällä on keskeinen osa aterioita. Lisäksi käytetään tuoreita yrttejä, kasviksia, palkokasveja, oliiviöljyä, couscousia sekä rannikkoalueilla kalaa. Mausteista käytettyjä ovat kaneli, roomankumina, muskotti, anis, sahrami, minttu, korianteri sekä persilja. Myös erilaisia sitrushedelmiä on saatavilla. Ruokalajeista esimerkkinä Tajine on perinteisessä saviruukussa kypsennetty pataruoka, joka sisältää vaihtoehtoisesti lihaa tai kalaa sekä kasviksia. Brik on ohuessa taikinakuoressa uppopaistettua jauhelihaa tai tonnikalaa sekä kananmunaa. Ruoan kanssa juodaan yleensä vettä tai hedelmämehua. Boukha on viikunoista valmistettu alkoholi, Legmi on valmistettu palmunmahlasta. Minttuteetä juodaan yleisesti kaikkialla. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda.
Ilmasto ja Sää
Algerian ilmasto on kuuma sekä kuiva, rannikkoalueella vallitsee kuitenkin välimerellinen ilmasto. Vuoristoalueilla talvet voivat olla melko ankaria, eikä lumikaan ole poissuljettua. Kesällä ovat yleisiä kuumaa pölyä ja hiekkaa sisältävät tuulet.
Pankkiasiat
Algerian valuutta on Algerian dinaari (DZD). 1 EUR = 122.
Tipit
Tipin jättäminen ei ole pakollista, mutta suotavaa. Hyvästä palvelusta annetaan normaalisti 10 %:n tippi loppulaskusta.
Yleiset ohjeet
Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Sudanin suuntanumero on +213.
Aikaero
Algerian aikaero Suomeen on -2 tuntia.