Hongkongiin matkustavan hyvä tietää

Maahanpääsyvaatimukset
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Hongkongiin alle 3kk kestäviin matkoihin. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Terveys
Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.
Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.
Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.
Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotusta. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Sähkö ja pistorasia-standardit
Jännite on 220V, pistokkeet ovat G-tyyppisiä, suomalaisiin sähkölaitteisiin tarvitaan adapteri.

Ruoka ja Juoma
Hong Kongilaiset tyypilliset ruoat voivat olla tottumattomalle melko erikoisia, kuten siankorvat ja kananjalat. Juomista esimerkkinä ns. maitotee nautitaan ruoan kanssa kuumana tai kylmänä. Katuruoka on perinteistä ruokaa Hong Kongissa ja valikoima on laaja, esimerkiksi makeat kananmunavohvelit, kalapullat, friteerattu tofu, merenelävät ja kasvikset. Punaisista pavuista valmistetaan erilaisia jälkiruokia kuten juomia ja hyytelöitä. Dim sumit ovat pikkupurtavaa, joita usein tilataan pöytäseurueessa jaettavaksi. Dim sumeista tunnetuimpia ovat mykyt, joiden täytteenä voi olla esimerkiksi katkarapuja tai porsaanlihaa.
Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Ilmasto ja Sää
Hongkongissa on subtrooppinen ilmasto ja neljä melko selvästi erottuvaa vuodenaikaa. Syksy (loka-marraskuu) on miellyttävän aurinkoinen ja kuiva vuodenaika. Talvi (joulu-helmikuu) on viileä, päivälämpötilat n. 15-18 astetta. Kevät (maalis-toukokuu) on lämmin (20-25 astetta) ja kostea. Kesä (kesä-syyskuu) on kuumin, kostein ja sateisin aika vuodesta. Päivälämpötilat nousevat tällöin yli 30 asteen, kosteuden ollessa yli 90 %. Taifuunikausi on kesäkuusta lokakuuhun.

Pankkiasiat
Hongkongin valuutta on Hongkongin dollari (HKD). Suomessa esimerkiksi FOREX vaihtaa valuuttaa.

Yleiset ohjeet
Aikaero
GMT +8, eli 6 tuntia Suomen aikaa edellä
Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.